LCHF, RECEPT

Tjocka pannkakor med blomkål och parmesan

DSC_0957_S

Förra veckan hittade jag en länk till en amerikansk receptsida som hade närmare 30 roliga och annorlunda recept på vad man kan laga för kul med blomkål. Det blir ju lite tjatigt att bara göra blomkålsmos i all evighet ;) Inspirerad av de recepten har jag nu kommit på en radda nya recept med blomkål. Först ut är dagens kvällsmat som är en pannkaksvariant. Det blev riktigt lyckat, snyggt och gott :)

INGREDIENSER (blir 3 pannkakor diameter ca 10-15 cm)

1/4 blomkålshuvud
3 ägg
1 dl riven parmesanost
1 matsked kokosnötsmjöl
2 teskedar fiberhusk
1 matsked smält smör
lite salt och svartpeppar
en liten rödlök
majonnäs (till detta passar en naturell majonnäs bäst. Recept på majonnäs hittar du här –>)
smör att steka i
1 tomat
lite torkad dill

Skär blomkålen i små bitar och lägg i en mixer, matberedare eller liknande. Kör tills blomkålen blivit finfördelad och ungefär lika stor som cous-cous. Lägg blomkålen mellan hushållspapper och pressa ut lite vatten.

Smält smöret i en kastrull. Ta en bunke och knäck i äggen. Lägg ner blomkålen och den rivna parmesanosten. Häll i det smälta smöret. Rör runt och strö i fiberhusk och kokosnötsmjöl samt lite salt och peppar. Rör runt, smaka av och låt stå och tjocka till sig lite.

Stek i smör i stekpanna och ta ungefär så mycket smet som ryms i ett decilitermått per pannkaka. Platta ut smeten lite så att den får en rund jämn form. Stek i ett par minuter på varje sida tills pannkakan stelnat och fått fin färg.

Servera med hackad rödlök, en klyftad tomat och en rejäl klick majonnäs och strö över lite torkad dill.

Det här receptet räcker till 3 ganska stora tjocka pannkakor. Det är rätt lagom att äta två stycken för en person.

Det här känns som ett recept som kan varieras med en mängd olika smaker och resultatet kan bli både förrätt, varmrätt och efterrätt. Bara att låta fantasin flöda! :)

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.