EKOLOGISKT, GIFTFRITT, INFORMATION, SKÖNHET

Minimerad livsstil – badrumsskåpet

Hallå där!

Som ni läst om tidigare är jag inne i rensartagen och försöker strukturera mina ägodelar genom KonMari (läs mer i tidigare inlägg här). Resultatet blir att en hel del grejer rensas bort och att man får en massa plats över och ett mer luftigt hem… och mer sinnesro eftersom man inte har en massa störande grejer att lägga energi på ;)

Mitt minimerade badrumsskåp ser nu ut så här. Jag har under ett antal år använt mig av rena ekologiska produkter och till viss del har jag även gjort hemgjorda grejer, som till exempel läppbalsam, deodorant och ibland handsalva.

Numera använder jag i princip bara dessa produkter och råvaror:

Arganolja – skön som ansiktsolja, perfekt olja på torr hud, funkar fint på solbränna och ett par droppar i hårtopparna och längderna gör håret återfuktat och glansigt och eventuellt statiskt flygighet försvinner. Perfekt!

Kokosolja – använder jag som handsalva på kvällen innan jag går och lägger mig. Ibland gör jag hårinpackningar med kokosolja och oljan funkar även fint att smörja in tex torra armbågar med. Kokosolja är också en av ingredienserna i min hemgjorda deokräm.

Skin food – en perfekt all round kräm, särskilt på vintern när det är extra torrt och huden i ansiktet får stå ut med både kyla, blåst och annat ruggigt. Jag älskar denna och den är dessutom väldigt dryg!

Örtschampo – härligt ekologiskt schampo med bra ingredienser. Doftar underbart och är superdrygt. Så avskräcks inte av att det är ganska dyrt för liten volym, för mig som ändå har ganska långt hår räcker detta superlänge. Tilläggas bör så klart att jag har vant mitt hår vid att inte tvättas så ofta, så det klarar sig fint med bara en tvätt per vecka :)

African black soap – härlig tvål att tvätta sig med, dessutom dryg!

Egen deo – jag gör min egna deokräm som jag tycker funkar kanonfint. Den går att variera lite så att man får olika hårdhet på den, vilket kan vara bra tex på sommaren eller på resor i varmare länder så att krämen inte smälter och skiktar sig. Basen är kokosolja och sheasmör som ju smälter vid temperaturer runt 25 grader. Denna är också superdryg, så en liten burk brukar räcka i nästan ett år! Recept på min deokräm hittar du här!

Egen parfymolja – istället för att köpa dyra parfymer med tveksamt innehåll så kan man så klart göra egen doftsatt olja. Jag använder jojobaolja som bas, som är en doftneutral olja som dessutom klarar sig fint i rumstemperatur. Till oljan tillsätter jag lite olika eteriska oljor och även e-vitamin (för hållbarheten). När du väljer doft så är det bra att läsa på lite om vilka dofter som passar ihop och se till så att man får både en basnot, mellannot och toppnot. Läs mer om parfymoljor på Organic Makers hemsida! Där hittar de dessutom allt du behöver för att göra egna produkter. Superfina grejer!

Eget läppbalsam – att göra egna läppbalsam är verkligen superlätt och det är få ingredienser som behövs. Dessutom är de underbara att använda och är i princip ätbara ;) Recept på hur jag gör mina läppbalsam hittar du här! Jag är en riktig läppbalsam-junkie och måste alltid ha ett inom räckhåll… får panik om läpparna är torra! :)

Mascara – de få gånger jag använder mascara (typ max 5 gånger per år), använder jag en ekologisk mascara med bra innehåll. Jag tycker denna funkar fint för mina behov :)

Flourfri tandkräm – jag har kört flourfritt i säkert fem år nu och har testat några olika tandkrämer. Denna från Kingfisher har jag haft i ett antal av dessa år och jag varierar mellan ”baking soda” och ”fennel”. Riktigt bra tycker jag!

Inlägget innehåller reklam för bodystore.se i form av annonslänkar.

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.