Ekofilosophie

Nyårsaftonen 2014 bestämde jag mig för att starta en blogg med fokus på recept för lågkolhydratkost. Bloggen fick namnet Ekofilosophie.

Göteborgare som jag numera är har jag valt ett bloggnamn som är lite av en ordvits i alla fall när det gäller stavningen. Som ni kanske gissat heter jag Sophie.

En ekologisk livsstil är viktig för mig och jag ville därför få med det som en del av bloggens namn. Filosophie summerar min syn på kost, hälsa och träning. Helt enkelt det jag tror på och det jag gillar att göra, det vill säga laga lågkolhydratmat, fotografera, hitta nya giftfria produkter, hav, vind och mycket annat.

Den röda tråden på bloggen är egna recept för en lågkolhydratkost, tips och inspiration gällande träning, hälsa, kosttillskott och bra ekologiska produkter.

Alla foton på bloggen är mina egna. Skulle jag vid ett fåtal tillfällen låna någon bild så anges källan så klart under bilden. Skulle du vilja låna någon bild från min blogg så kontakta mig först för godkännande och glöm sedan inte att ange källan till bilden när du använder den. Samma gäller naturligtvis för delning av mina recept, vilket så klart är jättekul om du vill göra!

Ekofilosophie på webben & i tidningar:

  • Ekofilosophie finns med under ”bloggnytt”/”nytt om hälsa” på Kostdoktorns hemsida, och har funnits med där sedan början av 2015.
  • Jag skrev under en längre period blogginlägg på tidningen Matkärleks hemsida.
  • Ekofilosophie finns med på bloggtoppen på sidan mytaste.se
  • Ekofilosophie går att följa på Facebook, via e-mail, Instagram, Bloglovin, Pinterest samt via wordpress.com konto
  • Jag har haft en blogg på tidningen Bättre Hälsas hemsida
  • Jag har varit med i den tryckta tidningen Bättre Hälsa, som är en del av Ica Kuriren
  • Jag har varit med i den tryckta tidningen av Matkärlek med en tresidig artikel om egentillverkad hudvård. Till artikeln användes mina egna bilder
  • Hösten 2016 deltog jag i Instagram-tävlingen Årets Äggrätt 2016 anordnad i samarbete med Svenska Ägg och restaurangen Eggs Inc. i Stockholm. Av drygt 70 tävlande bidrag valdes min rätt ut som en av 5 finalrätter.
  • Under 2017 hede jag ett kortare bloggsamarbete med sidan babytobe.se där jag skrev om kost och delade med mig av mina recept.
  • Jag har gjort gästinlägg på andra bloggar, bland annat Birgitta Höglunds blogg, Bloggen Guiltfree Living och Lindha Vikströms blogg Halva Lindha.

Bloggens logga & ledord:

Ekofilosophie har en logga som jag tagit fram. Loggans cirkeldiagram representerar fördelningen mellan fett, protein och kolhydrater avseende energiprocent för en relativt strikt lågkolhydratkost.

Ledorden för min mat och min livsstil är ”rent, naturligt, ursprungligt”. De summerar i stora drag vad bloggen handlar om. Ren mat med naturliga ingredienser och inte en massa tillsatser. Ren hudvård med naturliga råvaror och inte en  massa kemiskt framställda råvaror. Ursprunglig kost, alltså det människan en gång skapades för att äta och inte en massa industriellt framställd och processad mat. Även träning och hudvård kan vara ursprunglig: använd kroppen som träningsredskap, träna mer i vardagen, rör på dig som en apa helt enkelt, och hudvård kanske inte behövs i så stora mängder eftersom människan ursprungligen reglerar det mesta på egen hand ;)

Kokboken Matfilosophie!

     

Jag har gett ut en kokbok tillsammans med Idus Förlag. Läs mer om min kokbok här!

Kontakta mig?

Vill du komma i kontakt med mig, kika in här!