LCHF, PALEO, RECEPT

Lammstek med grönsaksröra & persiljesmör

DSC_1792_s

Ingen påsk utan lammstek :) Det var ett tag sen sist, så nu är det äntligen dags för en efterlängtad lammstek! Denna gång blev det lite franskinspirerat tillbehör med en grönsaksröra gjord på bland annat aubergine och zucchini.

Kanske något att testa nu i påsk? :)

RECEPT (8 portioner)

Steken
2 lammstekar med ben
salt, svartpeppar, lite torkad oregano och lite chilipulver
3 klyftor vitlök
en skvätt olivolja

Grönsaksröran
1 stor aubergine
1 stor zucchini
1 burk krossade tomater
1 burk finkrossade tomater
1 stor gul lök
1 stor röd lök
3 klyftor vitlök
ca 50 gram smör
1 tesked sambal oelek
salt och svartpeppar
1 matsked torkad basilika
1/2 tesked chilipulver

Kryddsmör
valfri mängd rumsvarmt smör
valfri mängd torkad persilja

Sätt ugnen på 175 grader. Ta en stor långpanna och lägg ner lammsteken. Gör snitt i steken med hjälp av en vass kniv. Skala vitlöken och skär den i bitar. Peta ner bitarna i snitten. Krydda steken med salt, svartpeppar, lite chilipulver och lite torkad oregano. Ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen i cirka 1,5 timma. Vill du inte köra på känn, använd istället ugnstermometer.

Ta en stor kastrull. Häll i de krossade tomaterna. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg ner dem i kastrullen. Tillsätt smör och kryddning. Låt stå och småputtra under omrörning tills grönsakerna blivit mjuka.

Ta en skål och lägg i smöret. Tillsätt torkad persilja. Gegga ihop och sätt in i kylskåpet.

När steken är klar skär du upp den och serverar med grönsaksröran och persiljesmöret.

DSC_1777_S

Vill du skriva något till mig eller andra läsare gör du det här. Tack! :)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.